12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCu ce s-au ales protestatarii de la SE Craiova II după patru zile de protest

Cu ce s-au ales protestatarii de la SE Craiova II după patru zile de protest

După patru zile de proteste în faţa Prefecturii, angajaţii de la SE Craiova II au reuşit să se întâlnească cu subprefectul de Dolj şi cu primarul Craiovei. Autorităţile le-au promis că le susţin cauza. Angajaţii CEO sunt nemulțumiți de faptul că în Programul de restructurare este prevăzută externalizarea SE Craiova II. Angajaţii spun că aceasta va duce la disponibilizări de personal. Alimentarea cu energie termică a oraşului Craiova este pusă sub semnul întrebării. 

Pichetarea s-a încheiat prin înmânarea unui material cu revendicările protestatarilor reprezentanților guvernului în teritoriu. Făcând un bilanţ al protestelor, liderul de sindicat Ion Vâlceanu conchide:

Protest

„Astazi-25.02.a.c.- s-a încheiat şi ultima zi de protest cu înmânarea unui material cu revendicarile noastre reprezentanţilor guvernului în teritoriu. Am avut o întâlnire cu subprefectul Daniela Dobrin şi Directorul Cancelariei Prefectului de Dolj în care am abordat punct cu punct solicitările noastre şi am primit asigurări că vor fi transmise Guvernului României şi Primului Ministru. Legat de Proiectul de pensionare vor apela la parlamentarii P.N.L pentru dezbatere şi susţinere în forma aprobată de Senatul Romaniei. Vom monitoriza aceste revendicări pentru o finalizare reuşită.Nu uitaţi că ,,Orice sfârşit are şi un nou început! „, spune Ion Vâlceanu

Ce le-a promis primarul Craiovei

Totodată, protestatarii s-au întâlnit cu reprezentanţii primăriei Craiova.

Stimaţi colegi protestul nostru nu este în zadar. Azi-24.02.ac.- am avut o întâlnire cu Primarul Lia Olguţa Vasilescu la care au participat membrii Biroului Executiv al S.L l. C.E.T.Craiova 2 şi liderul sindicatului Energia Işalniţa. În cadrul discuţiilor s-au abordat toate revendicările noastre. În concluzie, doamna Primar ne-a asigurat că deputaţii PSD vor sustine Plx75/2021 şi sunt de acord cu reducerea vârstei de pensionare a lucrătorilor din acest domeniu luând act de declaraţiile Oficialului European. Parlamentarii PSD vor susţine orice iniţiativă în ce ce priveşte venitul de completare pentru cei care vor fi disponibilizaţi în baza Programului de Restructurare al C.E.Oltenia.

În ceea ce priveşte externalizarea S.E.Craiova, primarul Craiovei îşi manifestă îngrijorarea faţă de această decizie afirmând că pâna la această oră nu are nimic concret de la CEO sau Ministerul Energiei. Va fi de acord cu această asociere numai după un studiu făcut de specialişti şi solicită formarea unui grup de lucru format din reprezentanţi ai C.E.O S.E.Craiova 2 şi Ministerul Energiei. Grup care să identifice soluţia cea mai optimă pentru toate părţile implicate în acest proces,urmând să perfectăm o altă întâlnire după aprobarea Planului de Restructurare, a postat Ion Vâlceanu pe contul său de Facebook.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS