11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBelgia: Numărul de infectări cu tulpina britanică este în creştere

Belgia: Numărul de infectări cu tulpina britanică este în creştere

Varianta britanică de coronavirus, care a apărut la sfârşitul anului 2020 şi este mai contagioasă, este în prezent dominantă în Belgia, au declarat vineri autorităţile sanitare, pe fondul creşterii numărului de infectări, relatează AFP.

“Săptămâna trecută, aproximativ 53% dintre infectări au fost cauzate de varianta britanică, în creştere faţă de 38% săptămâna precedentă”, a declarat un purtător de cuvânt al autorităţilor, virologul Steven Van Gucht, în cadrul unei conferinţe de presă.

Este pentru prima dată când această tulpină a virusului reprezintă mai mult de jumătate dintre infectări, în timp ce variantele sud-africană (2,2%) şi braziliană (0,9%) au provocat un număr redus de contaminări.

În Franţa, tulpina britanică reprezintă “aproximativ jumătate” din cazurile de COVID-19, potrivit guvernului.

Belgia, care prezintă în fiecare zi o medie zilnică calculată pe ultimele şapte zile, a înregistrat vineri o creştere cu 24% a infectărilor comparativ cu săptămâna precedentă.

Cu aproape 2.300 de infectări zilnice, ţara a revenit la nivelurile înregistrate în urmă cu aproximativ o lună, potrivit lui Van Gucht.

Toate categoriile de vârstă sunt afectate, cu excepţia celor peste 80 de ani, un efect al campaniei de vaccinare care a început cu rezidenţii şi angajaţii căminelor de bătrâni în luna ianuarie.

În această ţară cu 11,5 milioane de locuitori, puternic afectată de pandemie (vineri a fost depăşit pragul de 22.000 de decese), spitalizările pacienţilor cu COVID sunt şi ele în creştere, a subliniat Van Gucht. Din 1.761 de pacienţi spitalizaţi, 368 sunt la terapie intensivă, ceea ce reprezintă “o creştere de 17%” într-o săptămână, a spus virologul, menţionând focare de infectare în unele spitale din ţară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS