10.1 C
Craiova
joi, 15 aprilie, 2021
Știri de ultima oră Actualitate Vremea se răceşte din nou în weekend

Vremea se răceşte din nou în weekend

Vremea va fi frumoasă joi şi vineri, dar la sfârşitul săptămânii temperaturile încep să scadă. La munte se anunţă lapoviţă şi ninsoare, iar în restul ţării va fi ceaţă şi burniţă.

Conform Administraţiei Naţionale de meteorologie (ANM), joi, 25 februarie, vremea se va încălzi în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 7 şi 16 grade, iar cele minime între -2 şi 8 grade.  

Vineri va fi mai cald decât normalul perioadei

Vineri, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă.

Ziua, cerul va fi variabil, cu înnorări şi ceaţă în zonele joase. Noaptea se vor semnala ploi slabe, iar în zona montană aferentă va fi şi lapoviţă şi ninsoare, în timp ce, în restul teritoriului, pe arii restrânse vor fi nori stratiformi sau ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări mai ales în partea a doua a intervalului la munte, iar local şi temporar şi în rest.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 10 şi 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 şi 7 grade.

Sâmbătă, vremea se va răci semnificativ

Conform meteorologilor, în ultimele zile ale săptămânii, valorile de temperatură vor avea variaţii de la o zi la alta, dar în general se vor situa peste mediile climatologice specifice perioadei. Sunt posibile precipitaţii în prima parte a intervalului în mare parte din ţară.

Sâmbătă, vremea se va răci semnificativ şi va fi în general închisă, cu ploi pe arii extinse, în jumătatea de nord-est a ţării. În restul teritoriului, valorile termice în scădere uşoară faţă de intervalul anterior, se vor situa în continuare peste normele climatologice specifice perioadei, cerul va avea temporar înnorări, iar ploile se vor semnala cu caracter local.

Vor fi predominant ninsori în Carpaţii Orientali şi în zona limitrofă acestora, şi precipitaţii mixte în Carpaţii Meridionali şi pe crestele Carpaţilor Occidentali. Pe arii restrânse se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate, iar trecător pot apărea şi descărcări electrice.  

Vântul va avea intensificări la munte, cu rafale de peste 70 km/h pe creste, viscolind ninsoarea, dar la viteze mai mici, în general de 45…55 km/h, şi în celelalte regiuni. T

Temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 17 grade, mai scăzute în Moldova şi estul Transilvaniei, dar şi uşor mai ridicate în Oltenia şi Muntenia, iar cele minime, în marea lor majoritate, între -4 şi 4 grade.

Duminică, vremea continuă să se răcească în sud

Dimineaţa, în zonele joase de relief din sud, se va forma ceaţă.

Conform ANM duminică, 28 februarie, vremea va continua să se răcească în jumătatea sudică a ţării, în timp ce, în restul teritoriului, valorile termice nu vor mai avea variaţii semnificative.

Cerul va avea înnorări şi se vor semnala precipitaţii, cu o probabilitate mai mare spre seară şi noaptea, local în nord, centru şi est şi izolat în rest. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte şi mixte în celelalte regiuni.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zonele montane, iar în prima parte a intervalului în nord-est, est şi sud-est.

Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 13 grade, iar cele minime între -6 şi 3 grade.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Numărul cazurilor de COVID-19 din România, în scădere

Un număr de 3.852 de cazuri noi de persoane...

ȘTIRI GdS

Numărul cazurilor de COVID-19 din România, în scădere

Un număr de 3.852 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate peste 37.000...

Dispar fișa postului și alte acte birocratice pentru IMM-urile...

Ministerul Muncii propune în ședința de guvern programată joi trei ordonanțe de urgență care prevăd eliminarea unor obstacole birocratice pentru IMM, dar și noi...

Țările Uniunii Europene au convenit oficial să introducă permise...

Țările Uniunii Europene au convenit oficial, miercuri, să introducă permise de călătorie COVID, ca un pas spre redeschiderea turismului în această vară. Surse diplomatice citate...

Grecia va ridica de luni cerinţa intrării în carantină...

Grecia vrea să ridice, începând de luni, condiţia intrării în carantină timp de şapte zile pentru turiştii din România și din celelalte ţări ale...

Un bărbat, care a condus beat, a lovit 12...

Un bărbat din București, care a condus beat, a lovit 12 mașini parcate pe o stradă din Brașov. Polițiștii au constatat că nici nu...

Incidenţa Covid: Doljul pare să fi depăşit vârful celui...

Incidenţa cazurilor de coronavirus îşi menţine trendul uşor descrescător, ajungând joi, 15 aprilie, la 2,28 la nivelul judeţului Dolj. În Craiova, rata de infectare...