12.8 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUngaria prelungește carantina până pe 15 martie

Ungaria prelungește carantina până pe 15 martie

Guvernul ungar a decis joi extinderea până pe 15 martie a carantinei parțiale impuse pentru combaterea răspândirii coronavirusului, anunțând că se așteaptă la creșterea numărului de cazuri în următoarele două săptămâni, relatează Reuters.

Anunțul a fost făcut de Gergely Gulyas, șeful cancelariei premierului Viktor Orban. Acesta a afirmat că guvernul se așteaptă ca următoarele două săptămâni să fie „excepțional de dificile”.

Autoritățile de la Budapesta se așteaptă la accelerarea campaniei de vaccinare

Autoritățile de la Budapesta se așteaptă la accelerarea campaniei de vaccinare și a anunțat că Viktor Orban se va vaccina cu vaccinul chinezesc dezvoltat de Sinopharm săptămâna viitoare.

Orban anunțase miercuri că Ungaria nu poate relaxa încă lockdown-ul parțial întrucât un al treilea val de infecții a dus la creșterea numărului de noi cazuri și doar o parte mică a populației a fost vaccinată până în prezent.

„Al treilea val amenință Ungaria”

„Situația nu este ușoară, dar avem vestea bună că mult mai multe vaccinuri au sosit și că numărul de persoane inoculate va crește”, a declarat Viktor Orban, adăugând că „însă al treilea val amenință Ungaria”.

Ungaria, prima țară din UE care și-a vaccinat populația cu vaccinul chinezesc dezvoltat de Sinopharm

Ungaria a devenit miercuri prima țară din Uniunea Europeană care a început să își vaccineze populația cu vaccinul chinezesc dezvoltat de Sinopharm. Autoritățile de la Budapesta au aprobat și administrat vaccinul rusesc Sputnik V, deși niciunul din acestea nu au fost autorizate de Agenția Europeană pentru Medicamente.

Printre restricțiile impuse în Ungaria începând din luna noiembrie a anului trecut se numără carantina pe timp de noapte, închiderea barurilor și restaurantelor și interzicerea adunărilor publice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS