4 C
Craiova
duminică, 4 decembrie, 2022
Știri de ultima orăActualitateSuedia înăspreşte restricţiile anti-Covid

Suedia înăspreşte restricţiile anti-Covid

Guvernul suedez a anunţat, miercuri, că va reduce programul restaurantelor, barurilor şi cafenelelor şi că va înăspri limitele privind numărul de persoane care pot intra în magazine, pentru a evita un al treilea val de pandemie de Covid-19, informează news.ro.

Guvernul a anunţat că va propune ca restaurantele şi cafenelele să se închidă de la ora 20.30, începând de la 1 martie. Măsura se adaugă interdicţiei în vigoare, de a nu mai servi alcool după ora 20.00.

Numărul persoanelor care vor putea intra în magazine şi mall-uri va fi restricţionat mai mult, detaliile urmând să fie anunţate ulterior.

”Situaţia din Suedia este gravă, avem o răspândire mare a infecţiilor, iar ritmul este în creştere. Vom putea evita un al treilea val dacă vom păstra distanţa”, a declarat premierul Stefan Lofven într-o conferinţă de presă.

Acesta a mai spus că vor fi suspendate pe termen nedefinit toate competiţiile sportive care sunt sub nivelul de elită, precum şi pentru copiii născuţi înainte de 2006.

A scăzut numărul deceselor Covid, dar a crescut cel al infecţiilor

Îngrijorările cu privire la un posibil al treilea val de pandemie au crescut în Suedia, în ultimele săptămâni, din cauza numărului mai mare de infecţii noi, deşi decesele au scăzut semnificativ.

Suedia a înregistrat miercuri 5.371 de cazuri noi, cea mai mare creştere zilnică de la începutul lunii ianuarie.

Marţi, Agenţia pentru Sănătate a avertizat că varianta britanică a noului coronavirus, considerată a fi mai infecţioasă, a preluat treptat rolul dominant în Suedia.

Câteva dintre cele mai mari regiuni din Suedia au întărit, de asemenea, recomandările pentru utilizarea măştilor în magazine, la locurile de muncă şi în transportul public.

A fost recomandată, pentru prima oară, purtarea măştii

Miercuri, parlamentul suedez a îndemnat ca toţi oamenii din clădire să poarte măşti, fiind pentru prima dată când a fost emisă o astfel de recomandare în timpul pandemiei.

Această recomandare este în contradicţie cu reticenţa trecută a agenţiei pentru sănătate de a susţine, în general, astfel de măsuri, din cauza dovezilor limitate referitoare la eficacitatea acestora.

Guvernul de centru-stânga a înăsprit treptat restricţiile de la sfârşitul anului trecut, după ce a menţinut deschise majoritatea şcolilor, restaurantelor şi afacerilor pe parcursul pandemiei, bazându-se în primul rând pe măsuri voluntare.

Suedia, o ţară cu 10 milioane de oameni, a înregistrat 12.793 de decese din cauza Covid-19. Rata mortalităţii pe cap de locuitor este mult mai mare decât cea a vecinilor nordici, dar mai mică decât în ​​mai multe ţări din Europa care au optat pentru blocaje.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS