12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTulpina britanică a coronavirusului a ajuns și în Oltenia

Tulpina britanică a coronavirusului a ajuns și în Oltenia

Încă 28 de cazuri de infectare cu tulpina UK a coronavirusului au fost identificate în România. Numărul total a ajuns astfel la 164. Dintre acestea, 92 au fost confirmate în București, potrivit datelor furnizate de Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătății a anunțat într-un comunicat că a fost informat astăzi, de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), că, în România, au fost confirmate, până în prezent, 164 de cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua variantă UK – linia genetică B.1.1.7, potrivit G4Media.ro.

De unde provin cazurile confirmate

Cazurile confirmate provin din București (92 de cazuri); județul Timiș (11 cazuri); județul Cluj (9 cazuri); județul Ilfov (6 cazuri); județul Suceava (8 cazuri); județul Botoșani (5 cazuri); județul Vâlcea (4 cazuri); județul Galați (4 cazuri); județul Caraș-Severin (2 cazuri); județul Argeș (2 cazuri); județul Gorj (2 cazuri); județul Covasna (9 cazuri) și din județele Giurgiu; Constanța; Mureș; Hunedoara; Vrancea; Vaslui; Prahova; Brăila; Bihor și Dolj (câte 1 caz).

Cazurile confirmate provin dintr-un total de 499 de secvențieri

Cazurile confirmate provin dintr-un total de 499 de secvențieri care au fost raportate, până în prezent, Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, precizează sursa citată.

„Există o probabilitate mare de a cuprinde întreg teritoriul României în viitorul apropiat”

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) avertizează, în primul raport privind răspândirea tulpinei UK a coronavirusului în țara noastră, că aceasta circulă deja în jumătate din județele țării și „există o probabilitate mare de a cuprinde întreg teritoriul României în viitorul apropiat”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS