22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIndienii Cherokee cer constructorului auto Jeep să nu le mai folosească numele

Indienii Cherokee cer constructorului auto Jeep să nu le mai folosească numele

Producătorul legendarului automobil de teren Jeep Cherokee, un model cu o vârstă de aproape 50 de ani, ar putea fi nevoit să îi schimbe numele după ce şeful tribului amerindian cu acelaşi nume, Chuck Hoskin Jr, „a spus producătorului auto că nu va mai tolera utilizarea numelui Cherokee de către companie”, informează hotnews.

Acest lucru a fost comunicat firmei-mamă a producătorului Jeep, grupul Stellantis, rezultat în urma fuziunii dintre grupul francez PSA şi cel italiano-american FiatChrysler.

„Cred că a venit timpul în această ţară, atât pentru companii cât şi pentru echipe sportive, să renunţe la utilizarea numelor, imaginilor şi mascotelor amerindiene pentru produsele, tricourile şi echipele lor”, a apreciat şeful tribului Cherokee într-o declaraţie transmisă la mijlocul lunii trecute revistei americane Car and Driver.

„Sunt sigur că au fost bine intenţionaţi, dar nu suntem onoraţi să avem numele nostru înscris pe portiera unei maşini”, a adăugat Chuck Hoskin Jr.

Constructorul auto american Jeep a lansat automobilul de teren Cherokee în 1974 şi între timp au fost introduse mai multe modele cu acelaşi nume.

În urma presiunilor, echipa de fotbal american din statul Washington, precum şi echipa de baseball din statul Cleveland au renunţat şi ele recent să mai utilizeze numele unor triburi amerindiene, Redskins, respectiv Indians.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS