34 C
Craiova
miercuri, 17 august, 2022
Știri de ultima orăActualitateGermania este în al treilea val al pandemiei, afirmă cancelarul german

Germania este în al treilea val al pandemiei, afirmă cancelarul german

Germania se află într-un al treilea val al pandemiei de coronavirus, le-a spus marţi cancelarul Angela Merkel parlamentarilor din cadrul partidul ei conservator, relatează Reuters, care citează două surse care au participat la întâlnire.

”Acum suntem în al treilea val”, a afirmat ea potrivit surselor citate. Angela Merkel a avertizat că orice relaxare a restricţiilor introduse la sfârşitul anului trecut şi prelungite până la 7 martie trebuie să se facă cu atenţie şi treptat.

Controalele la frontieră au ajutat Germania să reducă numărul de infectări zilnice

Închiderea tuturor afacerilor neesenţiale şi controalele la frontieră cu Austria şi Republica Cehă, unde au fost depistate focare legate de o tulpină mai infecţioasă a virusului, au ajutat Germania să reducă numărul de infectări zilnice cu COVID-19.

O vaccinare lentă ar putea afecta orice reducere a restricţiilor

Dar o vaccinare lentă şi riscul de focare majore de variante cu răspândire rapidă deja identificate în Germania ar putea afecta orice reducere a restricţiilor.

”Nu ne putem permite urcuşuri şi coborâşuri”, le-a spus Merkel participanţilor. Acesta a sugerat că doreşte ca orice revenire la viaţa normală să fie făcută cu atenţie pentru a evita reintroducerea unor restricţii dacă se va înregistra o creştere a cazurilor de infecţii.

Ea a adăugat că dacă testele rapide vor deveni mai disponibile şi va creşte capacitatea de testare revenirea la normalitate ar putea fi mai durabilă, au menţionat sursele citate. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS