20.1 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBitcoin-ul a scăzut după ce Elon Musk a declarat că e prea scump

Bitcoin-ul a scăzut după ce Elon Musk a declarat că e prea scump

Pasionații de criptomonede au avut o supriză neplăcută. Moneda virtuală, Bitcoin, s-a devalorizat în urma unor declarații ale lui Elon Musk, potrivit Reuters.

Bitcoin a scăzut luni cu peste 10%, la 51.993 de dolari pe unitate, după ce fondatorul Tesla a declarat weekend-ul trecut că preţurile Bitcoin şi Etherium i se par exagerate. La un anumit moment, bitcoin a scăzut sub nivelul de 50.000 de dolari pe unitate, la un minim al zilei de 47.700 de dolari pe unitate, potrivit datelor oferite de Coin Metrics.

Nu este clar dacă delcaraţiile lui Elon Musk au dus la devalorizarea monedei virtuale, însă nu este prima dată când bitcoin are asemenea fluctuații. În 2017, bitcoin a urcat la un moment dat la aproape 20.000 de dolari pe unitate, pentru ca în următorul an să piardă 80% din valoarea sa.

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a avertizat luni că bitcoin ”este un activ extrem de speculativ”, afirmând că este îngrijorată că investitorii îşi vor pierde banii.

„Este un mod extrem de ineficient de a efectua tranzacţii, iar cantitatea de energie consumată în procesarea tranzacţiilor respective este uluitoare”, a spus fosta preşedintă a Rezervei Federale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS