21.2 C
Craiova
joi, 30 iunie, 2022
In curand, Gazeta de Sud, intr-un nou format! Urmareste-ne in fiecare zi si fii primul care afla noutatile!
Știri de ultima orăActualitateEuroins, 500.000 lei amendă pentru întârzieri la plata despăgubirilor în polițele RCA

Euroins, 500.000 lei amendă pentru întârzieri la plata despăgubirilor în polițele RCA

ASF a amendat din nou Euroins, cu 500.000 lei, pentru că a întârziat plata despăgubirilor în cazul polițelor RCA. Compania, al doilea mare jucător pe segmentul asigurărilor RCA, a mai fost sancționată deja de trei ori pentru aceeași abatere, informează biziday.ro.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a amendat compania de asigurări cu 500.000 ”pentru netransmiterea ofertelor de despăgubire sau a notificărilor privind motivele pentru care nu au fost aprobate pretențiile de despăgubiri, precum și pentru plata cu întârziere a unor dosare de daună”, conform comunicatului de presă transmis astăzi.

Euroins a primit cinci amenzi în ultimele 12 luni

Este a cincea amendă pe care Euroins o primește în ultimele 12 luni, dar una dintre amenzi a fost pentru neîndeplinirea la termenele scadente a unora dintre obligațiile prevăzute în planul de măsuri stabilit în sarcina societăți.

La jumătatea lunii ianuarie, Euroins a fost sancționată cu 450.000 de lei pentru că a plătit cu întârziere despăgubiri aferente dosarelor de daună RCA. În luna februarie a anului trecut, compania a mai primit două contravenții similare, în valoare cumulată de 600.000, pentru aceeași faptă.

Au fost sancţionate şi două companii active pe piața pilonului III de pensii

De asemenea, ASF a făcut controale și la NN Asigurări de Viață SA și Metropolitan Life, jucători activi pe piața pilonului III de pensii (facultative).

În cazul primei societăți, a aplicat o amendă de 4.000 lei, pentru ”investigarea în mod necorespunzător a motivelor pentru care actele individuale de aderare au fost recepționate cu întârziere și actualizarea deficitară a informațiilor privind participanții”.

În cazul Metropolitan Life, amenda aplicată se ridică la 2.500 de lei. ”Sancțiunea a fost aplicată, în principal, pentru aspecte privind actualizarea necorespunzătoare a informațiilor privind participanții”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS