13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBătrână din Viena, păcălită de escroci să le dea de bunăvoie bani și bijuterii de 100.000 de euro

Bătrână din Viena, păcălită de escroci să le dea de bunăvoie bani și bijuterii de 100.000 de euro

Poliția din Viena se confruntă cu o nouă formă de escrocherie pusă la cale de cetățeni străini și încearcă să-i prindă pe autori înainte de provoca mai multe pagube, informează digi24.

Recent, o femeie de 83 de ani a fost convinsă de escroci, în doar câteva minute, să le dea bani, bijuterii și alte obiecte valoroase în valoare de peste 100.000 de euro, potrivit vienna.at.

Femeia a povestit că a fost sunată de un bărbat cu accent străin, care i-a spus că este ofițer la poliția penală de stat, pentru a fi prevenită că în zona în care locuiește acționează o bandă de spărgători români. Falsul polițist i-a spus că cei mai mulți membri ai bandei au fost deja prinși, dar alții au rămas în libertate, iar el are date potrivit cărora casa ei ar fi următoarea vizată.

Când a auzit una ca asta, bătrâna s-a panicat, iar când „ofițerul” a venit cu „soluția salvatoare” nu a stat deloc pe gânduri.

Mai exact, bărbatul de la telefon i-a spus să pună într-o geantă tot ce avea de preț în casă, urmând ca bunurie să fie în custodia poliției până la prinderea celorlalți membri ai bandei.

Femeia a fost îndrumată să lase geanta la ușă, un alt „polițist” urmând să o ridice, lucru care s-a și întâmplat.

„Polițistul” de la telefon a asigurat-o pe bătrână că o va suna constant pentru a o ține la curent cu ce se întâmpla, însă nu a mai primit niciun telefon și și-a dat seama că a fost înșelată.

Femeia a sunat atunci la poliție și a reclamat fapta. Ancheta a fost preluată de Biroul de poliție penală de stat din Viena, departamentul de investigare a fraudei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS