22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProtestul minerilor din Valea Jiului continuă

Protestul minerilor din Valea Jiului continuă

Sute de mineri din Valea Jiului au continuat protestul pentru a 5-a zi la rând, în ciuda asigurărilor date de Guvern cum că banii de salarii vor fi deblocați. La mina Lupeni, 64 de mineri se află încă în subteran, în semn de protest. Mulți dintre ei au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce li s-a făcut rău.

O delegație a minerilor s-a întâlnit cu premierul Florin Cîțu și ministrul Energiei Virgil Popescu. În urma discuțiilor Guvernul a adoptat o ordonanță care să garanteze plata salariilor integrale către mineri începând de săptămâna viitoare, timp de 3 luni.

Minerii nu se lasă plecați din subteran. Ei cer în continuare respectarea tuturor condițiilor din contractul colectiv de muncă, printre care acordarea tichetelor de masă și decontarea transportului.Ministrul Economiei Virgil Popescu a anunțat că s-a găsit o soluție pentru plata salariilor minerilor și că banii vor fi virați în două tranșe.

Din cauza protestelor minerilor, Termocentrala Mintia a rămas fără cărbune, astfel că aproximativ 4.500 de apartamente ale locuitorilor din Deva și instituții publice din oraș nu mai au căldură. Totodată, aproape toate şcolile din municipiu vor trece, de luni, la cursuri online din cauză că nu mai pot asigura căldura în sălile de clasă. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS