24.5 C
Craiova
miercuri, 10 august, 2022
Știri de ultima orăActualitateDrumul expres Craiova - Pitești ar putea fi gata înainte de termen

Drumul expres Craiova – Pitești ar putea fi gata înainte de termen

Vești bune despre drumul expres Craiova – Pitești. Ar putea fi gata înainte de termen. Ministrul Transporturilor spune că, bani sunt, iar proiectele merg foarte bine.

Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova – Pitești care măsoară aproximativ 40 de kilometri, este gata în proporție de 60%, cu toate că termenul oficial de finalizare a lucrărilor este anul 2022. De altfel, autoritățile din Transporturi anunțau, la începutul acestui an, că tronsonul care ocolește atât Slatina, cât și Balșul ar putea fi deschis circulației înainte de termenul prevăzut în contractul semnat cu constructorul.

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor spune că promisiunea constructorului este că va finaliza acest tronson până la sfârșitul anului 2021. Este vorba de 40 de kilometri care reprezintă și o variantă ocolitoare pentru Balș și Slatina. Acestea erau cele două puncte de pe traseul Craiova – Pitești unde se bloca traficul.

Cei 40 de kilometri vor asigura o variantă ocolitoare, nu se mai intră în Balș și Slatina.

Va fi gata mai repede, pentru că în acest caz este vorba de o pregătire mai bună a proiectului, spune ministrul. Întreg drumul expres Craiova – Pitești, circulabil, ar putea fi gata la sfârșitul anului viitor – 2022.

Pentru Tronsonul 3 contractul este deja semnat cu aceeași firmă românească de la Lotul 2. Au început deja organizarea și pregătirile de șantier, iar luna viitoare probabil încep lucrările în plin. Iar pentru Tronsonul 4 a fost făcută o reevaluare dispusă de Instanță, este gata, săptămâna viitoare se transmite de către CNAIR noul câștigător al licitației pentru acest lot. Pe Tronsonul 4 lucrările ar putea începe în 2023.

Anul acesta,bugetul pentru Transporturi este de 14,1 miliarde de lei, o creștere de 10% față de execuția de anul trecut. Avem 8 miliarde de lei pentru investiții din fonduri europene.

Aici intră marile proiecte de autostrăzi, căi ferate. De exemplu, noi proiecte care intră în execuție anul acesta sunt Pitești – Curtea de Argeș, parte din autostrada Pitești – Sibiu, acel Lot 5, autostrada de centură București am dat drumul la lucrări pe Tronsonul 1 în zona de sud, pe Tronsonul 2 deja se lucrează, iar pe Tronsonul 3, spre sfârșitul primăverii încep și acolo lucrările.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS