1 C
Craiova
duminică, 7 martie, 2021
Știri de ultima oră Actualitate Drumul expres Craiova - Pitești ar putea fi gata înainte de termen

Drumul expres Craiova – Pitești ar putea fi gata înainte de termen

Vești bune despre drumul expres Craiova – Pitești. Ar putea fi gata înainte de termen. Ministrul Transporturilor spune că, bani sunt, iar proiectele merg foarte bine.

Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova – Pitești care măsoară aproximativ 40 de kilometri, este gata în proporție de 60%, cu toate că termenul oficial de finalizare a lucrărilor este anul 2022. De altfel, autoritățile din Transporturi anunțau, la începutul acestui an, că tronsonul care ocolește atât Slatina, cât și Balșul ar putea fi deschis circulației înainte de termenul prevăzut în contractul semnat cu constructorul.

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor spune că promisiunea constructorului este că va finaliza acest tronson până la sfârșitul anului 2021. Este vorba de 40 de kilometri care reprezintă și o variantă ocolitoare pentru Balș și Slatina. Acestea erau cele două puncte de pe traseul Craiova – Pitești unde se bloca traficul.

Cei 40 de kilometri vor asigura o variantă ocolitoare, nu se mai intră în Balș și Slatina.

Va fi gata mai repede, pentru că în acest caz este vorba de o pregătire mai bună a proiectului, spune ministrul. Întreg drumul expres Craiova – Pitești, circulabil, ar putea fi gata la sfârșitul anului viitor – 2022.

Pentru Tronsonul 3 contractul este deja semnat cu aceeași firmă românească de la Lotul 2. Au început deja organizarea și pregătirile de șantier, iar luna viitoare probabil încep lucrările în plin. Iar pentru Tronsonul 4 a fost făcută o reevaluare dispusă de Instanță, este gata, săptămâna viitoare se transmite de către CNAIR noul câștigător al licitației pentru acest lot. Pe Tronsonul 4 lucrările ar putea începe în 2023.

Anul acesta,bugetul pentru Transporturi este de 14,1 miliarde de lei, o creștere de 10% față de execuția de anul trecut. Avem 8 miliarde de lei pentru investiții din fonduri europene.

Aici intră marile proiecte de autostrăzi, căi ferate. De exemplu, noi proiecte care intră în execuție anul acesta sunt Pitești – Curtea de Argeș, parte din autostrada Pitești – Sibiu, acel Lot 5, autostrada de centură București am dat drumul la lucrări pe Tronsonul 1 în zona de sud, pe Tronsonul 2 deja se lucrează, iar pe Tronsonul 3, spre sfârșitul primăverii încep și acolo lucrările.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Andrei Ivan: „Am fost puțin obosiți după meciul din...

Atacantul Universității Craiova, Andrei Ivan, s-a bucurat pentru victoria...

ȘTIRI GdS

Bărbatul care ar fi amenințat un polițist cu moartea,...

Bărbatul care ar fi amenințat un polițist cu moartea este de negăsit.

Ștefan Baiaram, după primul gol în Liga 1: „Aștept...

Juniorul Ștefan Baiaram (18 ani) i-a adus victoria Universității Craiova în meciul susținut astăzi, pe stadionul „Ion Oblemenco“, în fața formației FC Botoșani. La...

Ouzounidis l-a „citit“ pe Croitoru. Vezi care a fost...

Universitatea Craiova și-a adjudecat victoria în fața formației FC Botoșani cu 1-0, sâmbătă, pe stadionul „Ion Oblemenco“, în etapa a 26-a din Liga 1....

Polițiștii din Olt, verificări la sânge: 1.400 de persoane...

Polițiștii din Olt, verificări la sânge: 1.400 de persoane în 24 de ore.

„U“ Craiova – FC Botoșani 1-0. E bine „leilor”,...

Vicecampioana României, Universitatea Craiova, s-a impus la limită, scor 1-0, în partida susținută sâmbătă, pe stadionul „Ion Oblemenco“, în fața formației FC Botoșani. Meciul...