14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinerii din Vulcan nu au intrat în subteran şi s-au dus să protesteze la Lupeni

Minerii din Vulcan nu au intrat în subteran şi s-au dus să protesteze la Lupeni

Aproximativ 70 de mineri de la Vulcan au refuzat să intre în mină şi au pornit pe jos spre Lupeni, pentru a-i susţine pe ortacii care s-au blocat în subteran şi cer plata restanţelor salariale şi a altor drepturi. O delegaţie a minerilor se va întâlni cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, în cursul zilei de vineri, scrie news.ro.

Cei aproximativ 70 de mineri de la Vulcan, care au pornit pe jos spre Lupeni, pentru a-i susţine pe cei aproape 100 de ortaci blocaţi în subteran, au de parcurs o distanţă de aproximativ patru kilometri. 

Potrivit MondoTV, un grup de mineri protestatari de la Lupeni a ieşit la suprafaţă pentru a lua alimentele pregătite pentru ei. Oamenii şi-au spus, din nou, revendicările şi speră că acestea vor fi rezolvate cât de curând. 

Vineri, o delegaţie formată din liderii Sindicatului Muntele din Valea Jiului se întâlneşte cu ministrul Energiei, Virgil Popescu pentru a-i prezenta situaţia cu care se confruntă minerii.  

Sindicaliştii vor prezenta ministrului o listă de revendicari în care minerii cer demisia conducerii CEH, achitarea salariilor în două tranşe în zilele de 15 şi 30 ale lunii, achitarea tichetelor de masă restante de 10 luni şi a transportului la şi de la locul de muncă restant de 11 luni.

De asemenea, ortacii solicită prezenţa ministrului Energiei în Valea Jiului, mai exact în subteranul Minei Lupeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS