16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBelarus: Jurnaliste condamnate pentru că au filmat protestele anti-Lukașenko

Belarus: Jurnaliste condamnate pentru că au filmat protestele anti-Lukașenko

-

Două jurnaliste ale unui post de ştiri cu sediul în Polonia au fost condamnate în Belarus la doi ani de închisoare pentru că au filmat protestele anti-Lukașenko, potrivit www.euronews.com. Katsiaryna Andreyeva și Daria Chultsova sunt jurnaliste la postul TV independent Belsat.

Acestea au fost arestate pe 15 noiembrie într-un apartament din Minsk, din care au transmis în direct o manifestație în omagiul activistului din opoziție, Roman Bondarenko, care murise cu câteva zile înainte. Acesta se afla în custodia poliției când s-a întâmplat tragedia.

Perechea a fost acuzată de „organizarea unor acțiuni care încalcă grosolan ordinea publică”, acuzații pe care le-au negat.

Jurnalistele au transmis în direct, pe reţelele de socializare, protestele de amploare care au avut loc săptămâni la rând în Belarus.

După alegerile prezidențiale, oficial câștigate de Aleksandr Lukașenko, dar contestate de opoziție, sute de mii de oameni au demonstrat în stradă. Forțele de ordine au avut în vizor mai ales jurnaliştii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Tânăr din Galicea Mare, reținut după ce l-a agresat...

Polițiștii din Giubega au reținut, pentru 24 de ore,...

ȘTIRI GdS