11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratorul Complexului Energetic Hunedoara spune că minerii își vor primi salariile mai devreme de 26 februarie

Administratorul Complexului Energetic Hunedoara spune că minerii își vor primi salariile mai devreme de 26 februarie

Minerii din cadrul Complexului Energetic Hunedoara îşi vor primi salariile integral săptămâna viitoare, mai devreme faţă de termenul anunţat, 26 februarie, a declarat vineri administratorul special al companiei, Cristian Roşu, după o serie de întâlniri avute la Bucureşti cu premierul Florin Cîţu, ministrul Energiei, Virgil Popescu, şi cu secretarul de stat în Ministerul Finanţelor, Lucian Heiuş.

Acesta a precizat că și-a înaintat și demisia, care era una dintre revendicările minerilor blocați în subteran, pentru a detensiona situația. Actul a rămas depus la Ministerul Energiei, potrivit Digi24.

Administratorul special a menţionat că a primit garanţii că salariile vor fi plătite săptămâna viitoare, fără penalităţi. Nu a putut specifica, deocamdată, data exactă la care vor fi virate în conturile minerilor.

„Avem garanţia sută la sută că salariile se vor plăti săptămâna viitoare“

„Nu ştiu dacă vor putea fi achitate luni, 22 februarie, dar în niciun caz vineri, cum s-a stabilit, pe 26 februarie. Încercăm un pic mai repede, dar nu pot spune o dată exactă acum. Avem garanţia sută la sută că salariile se vor plăti săptămâna viitoare. Inclusiv premierul României a confirmat că vom primi salariile integral”, a declarat Cristian Roşu.

El a arătat că în şedinţa Executivului de vineri se vor adopta normele metodologice la o ordonanţă de guvern. Acestea vor permite plata mai devreme a salariilor minerilor.

În opinia administratorului special, soluţia găsită vineri la Bucureşti ar fi cea mai bună în situaţia în care se află acum Complexul Energetic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS