10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateOrașul Brașov revine în Scenariul Roșu

Orașul Brașov revine în Scenariul Roșu

Municipiul Braşov va intra începând de vineri, 19 februarie, pentru o perioadă de 14 zile, în „scenariul roşu”, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) adoptând, joi, o hotărâre în acest sens.

Conform unei informări transmisă de Instituţia Prefectului Braşov, CJSU a luat decizia „constatând că în această unitate administrativ-teritorială a fost depăşită incidenţa cumulată de 3 la 1.000 de locuitori a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 pe ultimele 14 zile”.

Principalele modificări afectează în mod direct restaurantele, care abia fuseseră deschise în condiții speciale.

Acestea se închid din nou la interior, ceea ce echivalează pentru cele mai multe unități cu închiderea totală în această perioada, a sezonului rece.

Școlile trec în scenariul roșu, însă activitatea lor rămâne nemodificată, copiii din grădinițe și din ciclul primar urmând să frecventeze fizic unitățile de învățământ.

Elevii mai mari vor desfășura în continuare cursuri online.

Sălile de spectacole rămân închise, la fel și cluburile și sălile de jocuri de noroc.

Incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 a scăzut, la Braşov, sub 3 la mie în cursul lunii februarie, pentru aproximativ o săptămână.

Conform datelor publicate de Direcţia de Sănătate Publică, municipiul Braşov a atins pragul de 3 cazuri de COVID-19 la 1.000 de locuitori în data de 15 februarie, joi rata de transmitere a virusului fiind de 3,16 la mie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS