12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateArafat a făcut bilanțul primului an de pandemie

Arafat a făcut bilanțul primului an de pandemie

Șeful Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a făcut bilanțul primului an de pandemie.

„Relațiile între DSU și cele în subordine au suferit o schimbare. Dacă ne uităm la noua schemă putem vedea că au apărut compartimente sau birouri care vor ajuta sistemul. (…)

DSU a contribuit la realizarea unor acte normative, fiind corelate cu starea de urgență și cu starea de alertă, dar și legislația proprie. Cea mai imp. a fost ordonanța 68 și trecerea și aprobarea ei în noiembrie 2020.

Pe plan operațional provocarea cea mai mare a fost coronavirusul. Prima întâlnire a fost în 23 ianuarie, după ce a fost observată situația din Wuhan. După această întâlnire a fost analizată situația legată mai ales de materiale. Au fost achiziționate materiale pentru Ebola, dar nu au fost folosite.  Reacția din 4 februarie de a achiziționa materiale a ajutat foarte mult ca răspunsul să fie dat la nivel național. În 26 februarie a fost primul caz anunțat, iar ulterior în 16 martie Klaus Iohannis a decretat starea de urgență”, a declarat Raed Arafat.

Prezentarea raportului de activitate al Departamentului pentru Situații de Urgență și al instituțiilor aflate în coordonarea acestuia

Prezentarea raportului de activitate al Departamentului pentru Situații de Urgență și al instituțiilor aflate în coordonarea acestuia

Posted by stiripesurse.ro on Thursday, February 18, 2021

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS