10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProcurorii militari anchetează intervenția pompierilor la incendiul din Constanța

Procurorii militari anchetează intervenția pompierilor la incendiul din Constanța

Procurorii militari s-au sesizat din oficiu și anchetează intervenția pompierilor ISU Constanța de la incendiul în care o femeie a murit, după ce a căzut de la etajul 6 unde locuia, după ce apartamentul său a fost cuprins de flăcări.

Ancheta procurorilor militari de la Parchetul Militar București vizează fapta de neglijență în serviciu, după ce aceștia s-au sesizat din oficiu ca urmare a apariției în spațiul public a informațiilor legate de modul în care pompierii de la ISU Constanța au intervenit la acest incendiu.

Investigația vizează în principal cum a fost organizată intervenția, cum a decurs, orele exacte la care au fost solicitate și trimise echipajele, dar și când au ajuns la fața locului.

În paralel, se desfășoară o a doua investigație penală, pentru distrugere și ucidere din culpă, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.

Femeia a murit cu două minute înainte ca la fața locului să ajungă, de la 8 km distanță, una din cele trei autoscări existente în întreg județul Constanța. 

Cum a decurs intervenția la incendiul din Constanța, potrivit IGSU

Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost preluat de dispecerul ISU Constanța la ora 09.14

La ora 09.15 au fost alertate simultan următoarele echipaje: o ambulanță SMURD tip B2, două autospeciale de stingere și o autoscară.

Ambulanța SMURD tip B2 și cele două autospeciale de stingere au fost alertate din cadrul Detașamentului de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș, care se află la aproximativ 2 km față de locul producerii incendiului.

Primul echipaj care a ajuns la locul intervenției a fost ambulanța SMURD tip B2, la ora 09.21.

Având în vedere că la Detașamentul de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș nu există autoscară, aceasta a fost alertată din cadrul Detașamentului de Pompieri Palas.

Autoscara a ajuns la locul intervenției la ora 09.27, distanța parcursă fiind de 8 km. Ora la care femeia s-a desprins de la balcon a fost 09.25.

Forțele aflate la locul intervenției în momentul sosirii autoscării erau două autospeciale de stingere, o ambulanță SMURD tip B, precum și două ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță.

La nivelul județului Constanța există trei autoscări, repartizate astfel încât să acopere întreaga zonă de competență, astfel: Cernavodă, Medgidia și Constanța.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS