8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOrban anunţă revocarea Avocatului Poporului

Orban anunţă revocarea Avocatului Poporului

Comisiile juridice din Camera Deputaților și Senat au termen de două săptămâni pentru a întocmi raportul privind revocarea actualului Avocat al Poporului, Renate Weber, anunță președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

Declarație de presă susținută de Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban

Declarație de presă susținută de Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

Posted by Partidul Naţional Liberal on Monday, February 15, 2021

Președintele Camerei Deputaților precizează că la bază se află atât sesizarea grupurilor parlamentare ale PNL, cât și o sesizare depusă de deputatul liberal Florin Roman, care a fost însușită de grupurile USR PLUS și PNL.

„În cel mult două săptămâni comisiile juridice vor trimite un raport plenului”, conchide Orban.

Renate Weber trebuie revocată din funcția de Avocat al Poporului, pentru că a încălcat Constituția și a acționat ca un agent al PSD, afirma deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu.

„Susțin această revocare, pentru că doamna Weber, din punctul meu de vedere, a încălcat de mai multe ori Constituția și limitele care sunt stabilite prin Constituție (…). E clar că doamna Weber a acționat în acest timp ca un agent al PSD-ului și cred că nu are nimeni nici un dubiu în această privință, că n-a fost obiectivă în exercitarea mandatului”, declară la RFI Emanuel Ungureanu.

Deputatul USR PLUS spune că următorul Avocat al Poporului trebuie să fie un profesionist, nu un om politic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS