8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComisia Europeană lansează „Hera Incubator”, un program dedicat mutaţiilor Covid-19

Comisia Europeană lansează „Hera Incubator”, un program dedicat mutaţiilor Covid-19

Comisia Europeană va lansa miercuri un program menit să studieze mutaţiile coronavirusului. Anunţul a fost făcut de preşedinta Comisiei, Ursula von der Leyen, într-un interviu acordat pentru ediţia de marţi a cotidianului financiar francez Les Echos.

Numit „Hera incubator”, noul program „va reuni companii farmaceutice, autorităţi sanitare, oameni de ştiinţă şi Comisia Europeană, cu importante fonduri dedicate”, a afirmat ea, fără să precizeze sumele, potrivit Agerpres.

„Trebuie să ajutăm producătorii să dezvolte capacităţi de producţie pentru vaccinuri din generaţia a doua”

„De acum înainte, şi în paralel cu eforturile asupra vaccinurilor actuale, trebuie să ajutăm producătorii să dezvolte capacităţi de producţie” pentru „vaccinuri din generaţia a doua”, a detaliat Ursula von der Leyen în acest interviu, explicând că „aceste mutaţii ne îngrijorează foarte mult”.

Bruxelles şi-a anunţat deja intenţia de a lansa o nouă agenţie europeană

Bruxelles şi-a anunţat deja intenţia de a lansa o nouă agenţie europeană, Health Emergency Response Authority (HERA Autoritatea pentru reacţii sanitare de urgenţă), pentru a lupta împotriva viitoarelor pandemii şi o coordonare mai bună între cei 27.

În ceea ce priveşte introducerea pe piaţă a unor noi vaccinuri capabile să răspundă mai bine la mutaţiile COVID-19, comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, a anunţat duminică o accelerare a procedurii de autorizare de către Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA).

Pe de altă parte, preşedinta executivului european a mai lansat în acest interviu un apel la „dezvoltarea unor parteneriate mai sistematice între laboratoare, cu o partajare controlată a licenţelor, dincolo de etapa unică de îmbuteliere”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS