21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVoiculescu: Bugetul pentru activităţile Ministerului Sănătăţii este un pic mai mare faţă de anul trecut

Voiculescu: Bugetul pentru activităţile Ministerului Sănătăţii este un pic mai mare faţă de anul trecut

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, luni, că bugetul care rămâne efectiv în acest an pentru activităţile ministerului de resort este „un pic” mai mare faţă de anul trecut, dar „nu este suficient”.

„Bugetul Sănătăţii este constituit în bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi bugetul Ministerului Sănătăţii, iar dacă ne uităm în bugetul Ministerului Sănătăţii vorbim, de asemenea, despre o parte care transferă mai departe către fondul Casei şi cealaltă care rămâne efectiv pentru activităţile Ministerului Sănătăţii. Această ultimă parte despre care vă vorbesc este un pic mai mare anul acesta faţă de anul trecut.

Nu este suficient şi principala problemă sunt costurile care vin în acest an şi probabil că nu se vor repeta în anul 2022, dar, pentru acest lucru, am primit asigurări că vom găsi soluţii. Colegii mei au fost în dimineaţa asta la Ministerul Finanţelor Publice, am avut acum, de asemenea, discuţii în coaliţie, lucrurile îşi vor găsi o soluţie”, a afirmat Voiculescu, la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă este mulţumit de bugetul primit, Voiculescu a spus: „Nu cred că există un ministru în acest Guvern care să fie complet mulţumit de bugetul pe care l-a primit. Avem foarte multe lucruri de făcut, dar e un buget care ne permite să facem investiţii, un buget care ne permite să rezolvăm problemele urgente, un buget care încă este în discuţie”. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS