21.2 C
Craiova
vineri, 14 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMai mulți politicieni, clerici, polițiști și pompieri, vaccinați peste rând în Germania

Mai mulți politicieni, clerici, polițiști și pompieri, vaccinați peste rând în Germania

Mai mulți politicieni, clerici, polițiști și pompieri au fost vaccinați anti-Covid în Germania. Asta, deși nu erau pe lista de priorități, se arată într-o investigație a DPA.

Grupul cu cel mai ridicat grad de prioritate, aşa cum a fost stabilit de autorităţile sanitare, include doar persoanele cu vârsta peste 80 de ani şi pe cei care lucrează în spitale, cabinete medicale, centre de îngrijire sau centre de vaccinare, potrivit Agerpres.

Primarul şi doi consilieri din oraşul Halle au fost vaccinaţi

Conform investigației, în Saxonia Inferioară, un administrator districtual din Peine şi adjunctul său au fost vaccinaţi, la fel şi administratorul şi adjunctul acestuia din Wittenberg, landul Saxonia-Anhalt. Totodată, primarul şi doi consilieri din oraşul Halle, precum şi doi primari şi unul dintre predecesorii acestuia din Renania de Nord-Westfalia au fost vaccinaţi.

În Bavaria, administratorul districtului Donau-Ries şi primarul din Donauworth au fost, de asemenea, vaccinaţi.

În Hamburg au fost vaccinaţi 102 pompieri şi doi ofiţeri de poliţie

În Hamburg au fost vaccinaţi 102 pompieri şi doi ofiţeri de poliţie până la finele lunii ianuarie. Un număr de 330 de ofiţeri de poliţie au fost vaccinaţi în localitatea Stendal din landul Saxonia-Anhalt ca parte dintr-un test pe teren.

Circa 400 de poliţişti din Saxonia au primit vaccinul mai devreme decât trebuia. În Bremen şi Hessa, angajaţi din conducerea unui spital au fost deja imunizaţi.

Ca argument pentru aceste situații s-a adus faptul că la finalul zilei au rămas doze nefolosite..  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS