2.5 C
Craiova
joi, 30 noiembrie, 2023
Știri de ultima orăActualitateVremea se răceşte brusc şi accentuat în toată ţara

Vremea se răceşte brusc şi accentuat în toată ţara

Începând de joi, de la ora 12.00, vremea devine geroasă în toată țara și se anunță rafale de vânt de 120 km/h la munte, anunţă digi24.

Începând de joi, de la ora 12.00, până vineri, la ora 12.00, vremea se va răci brusc și accentuat în toată țara, astfel încât în noptea de joi spre vineri (11/12 februarie) va fi ger în vestul, nordul, nord-estul și centrul țării.

Va ninge abundent în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și zonele montane, apoi și în Dobrogea și cea mai mare parte a Munteniei, iar în unele zone se va forma polei.

Vântul va avea intensificări în toată țara, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55…65 km/h și temporar peste 70…80 km/h, mai ales în sud-vest, centru, est și sud-est.

La munte vântul va sufla tare, cu rafale de peste 70…90 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă vor depăși 100…120 km/h. Temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată.

Vremea va fi deosebit de rece și săptămâna viitoare

Vremea se va menține deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales pe timpul nopților și dimineților, iar vântul va mai avea intensificări. 

Prognoza pe următoarele zile arată că răcirea accentuată va începe în noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie), astfel că, până în 17 februarie vor fi temperaturi maxime de -4…-2 grade și minime de aproximativ -15 grade.

Vorbim de o schimbare bruscă de temperatură de aproximativ 15 grade în câteva zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS