21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSlovacia impune carantină obligatorie oricui intră în ţară

Slovacia impune carantină obligatorie oricui intră în ţară

Slovacia introduce de luni, 15 februarie, carantina obligatorie de 14 zile pentru călătorii care vor veni în ţară, transmite agerpres.

Decizia a fost luată în principal din cauza variantei sud-africane a coronavirusului, considerată mult mai contagioasă, care a fost depistată inclusiv în ţara vecină Austria, nu însă şi în Slovacia deocamdată, a precizat miercuri ministrul sănătăţii, Marek Krajci, în urma şedinţei de guvern.

Lucrătorii transfrontalieri sunt exceptaţi, însă va trebui să prezinte un test negativ la coronavirus.

Înainte de a ateriza sau a trece frontiera în Slovacia, călătorii va trebui să completeze un formular şi li se va oferi opţiunea de a intra în carantină într-un centru de stat. Din a opta zi, ei se vor putea testa cu test PCR, iar dacă acesta va fi negativ, vor fi eligibili să iasă din carantină.

Autorităţile nu încurajează călătoriile în străinătate

Ministrul sănătăţii a mai spus că nu le recomandă compatrioţilor săi călătoriile în străinătate.

Slovacia a traversat primul val al pandemiei mai bine decât majoritatea celorlalte state europene, însă din octombrie numărul infectărilor şi cel al deceselor au crescut dramatic, iar experţii au avertizat asupra unui posibil colaps al sistemului de sănătate.

Miercuri, bilanţul total al cazurilor confirmate de infectare a ajuns la 269.000, iar cel al deceselor a depăşit 5.500, într-o ţară cu 5 milioane de locuitori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS