23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCâini antrenați pentru detectarea persoanelor infectate cu Covid-19, în România

Câini antrenați pentru detectarea persoanelor infectate cu Covid-19, în România

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a vizitat Centrul Chinologic al Poliției Române din Sibiu. Aici sunt antrenați mai mulți câini pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2.

Lucian Bode a mers joi, împreună cu ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, la centrul din Sibiu și a postat câteva imagini pe pagina sa de Facebook, potrivit Digi24.

Acesta a explicat că în anul 2020, la nivelul centrului, a început un proiect care are ca scop instruirea unor câini pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2, în special pentru structurile Poliției de Frontieră și Poliției Transporturi.

„Am convingerea că, în curând, vă vom prezenta rezultate concrete”

„Este un proces în desfășurare și am convingerea că, în curând, vă vom prezenta rezultate concrete ale muncii colegilor noștri din acest centru”, a scris ministrul pe rețeaua de socializare.

Acesta a mai spus că în cei 70 de ani de existență ai Centrului Chinologice s-au obținut „rezultate deosebite în lupta antidrog; în intervenția antiteroristă; investigarea criminalistică; limitarea migrației ilegale; salvarea de victime; desfăşurarea acţiunilor de ordine publică și, în curând, în lupta împotriva răspândirii virusului SARS-Cov-2”.

Lucian Bode i-a asigurat pe angajații centrului din Sibiu de susținere pentru eficientizarea și modernizarea unității.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS