12 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAcești oameni nu există, îi creezi tu de la zero. Cum funcționează cea mai spectaculoasă aplicație

Acești oameni nu există, îi creezi tu de la zero. Cum funcționează cea mai spectaculoasă aplicație

-

Epic Games a anunțat că intenționează să lanseze o nouă aplicație bazată pe browser. Acestă aplicaţie care va permite oricui să creeze și să animeze oameni aproape fotorealiști, generați de computer, potrivit playtech.

Instrumentul, supranumit MetaHuman Creator, ar permite studiourilor de jocuri sau pasionaților de zi cu zi să creeze modele umane cu aspect real, expresii faciale și alte animații în Unreal Engine, potrivit The Verge.

Această aplicație îți permite să creezi personaje realiste, ca în jocurile tale video preferate

Lansarea va avea loc undeva anul acesta. MetaHuman Creator ar putea ajuta animația de înaltă calitate să fie mai accesibilă. Poate să permită studiourilor cu buget redus să facă jocuri cu grafica incredibilă a omologilor lor mai mari. Din păcate, va fi o oportunitate pentru răufăcători să-și creeze identități online false, iar catfishing-ul să ia amploare.

Epic Games sugerează că MetaHuman Creator va ajuta studiourile să reducă sarcina istovitoare de a face ca personajele CGI să arate perfect. Animațiile rezultate vor fi compatibile cu tehnicile de captare a mișcării și de animație existente. Creațiile metaumane pot fi ușor adăugate în jocuri sau videoclipuri noi.

„Până în prezent, una dintre cele mai dificile sarcini în crearea de conținut 3D a fost construirea oamenilor digitali cu adevărat realiști”, a declarat Vladimir Mastilovic; vicepreședinte al tehnologiei umane digitale Epic, într-un comunicat de presă. „Chiar și cei mai experimentați artiști necesită cantități semnificative de timp, efort și echipament, doar pentru un singur personaj”.

La prima vedere, acest lucru pare a fi un fel de instrument care ar putea fi abuzat pentru a face falsuri înșelătoare sau alte forme de dezinformare. Dar să sperăm că tehnologia nu avea atât de multe dezavataje.

Înfățișările Metahuman arată bine. Nu se poate nega asta. Dar seamănă mai mult cu personajele de jocuri video de top sau cu personajul CGI Lil Miquela, decât cu o persoană reală.

Va fi interesant să observăm cu ce proiecte inovative vor veni studiourile de jocuri video, dar și oamenii obișnuiți, atunci când instrumental MetaHuman Creator va fi lansat anul acesta.

Citeşte şi: Un profesor şi un elev din Dolj, confirmaţi cu Covid 19

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cetăţean american dat dispărut din Craiova

Secția 6 Poliție Craiova a fost sesizată, luni seară,...

ȘTIRI GdS