10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIulia Navalnaia, soţia lui Aleksei Navalnîi, a fugit din Rusia

Iulia Navalnaia, soţia lui Aleksei Navalnîi, a fugit din Rusia

Iulia Navalnaia, soţia liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, a părăsit miercuri Rusia, ajungând în Germania, afirmă surse citate de agenţia de presă Interfax.

Iulia Navalnaia s-a deplasat cu un avion comercial care a zburat de la Aeroportul Domodedovo din Moscova în oraşul german Frankfurt, afirmă un oficial rus, sub protecţia anonimatului, scrie mediafax.ro.

Iulia Navalnaia a participat la protestele opoziţiei ruse faţă de arestarea şi condamnarea soţului ei, Aleksei Navalnîi. A fost reţinută scurt timp de autorităţi, la sfârşitul lunii ianuarie, şi a fost amendată pentru participare la mitinguri neautorizate.

Autorităţile ruse au reţinut mii de persoane în cursul protestelor faţă de arestarea şi condamnarea disidentului Aleksei Navalnîi.

O instanţă judiciară din Moscova a decis condamnarea la trei ani şi şase luni de închisoare a lui Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, pentru încălcarea condiţiilor unei sentinţe cu suspendare. Tribunalul districtual Simonovski din Moscova a decis înlocuirea sentinţei de condamnare cu suspendare, din cauza încălcării termenilor condamnării şi a acţiunilor de perturbare a ordinii publice. În acest context, instanţa judiciară a dispus anularea condamnării cu suspendare şi înlocuirea sentinţei cu o pedeapsă de trei ani şi şase luni de închisoare. Instanţa a dispus scăderea din sentinţă a zilelor petrecute de Aleksei Navalnîi în arest la domiciliu. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi contestată prin apel de Aleksei Navalnîi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS