11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAnunțul Pfizer care dă speranțe tuturor celor care așteaptă vaccinul

Anunțul Pfizer care dă speranțe tuturor celor care așteaptă vaccinul

Când lansarea vaccinurilor împotriva coronavirusului a început la sfârșitul anului trecut, a devenit rapid clar că blocajele logistice și o lipsă generală de coordonare vor strica lucrările, potrivit playtech.

Încă nu merge excelent, dar lansarea s-a îmbunătățit încet, pe măsură ce mai multe vaccinuri au devenit disponibile și oficialii din domeniul sănătății au demarat procesul. Și acum, Pfizer, compania farmaceutică care a dezvoltat primul vaccin COVID-19 care a fost aprobat de FDA, spune că poate reduce timpul necesar pentru fabricarea unui nou lot de vaccinuri aproximativ la jumătate, potrivit USA Today.

Compania spune că producerea de vaccinuri la această scară a fost un proces de învățare, așa că acum, după câteva luni de încercare, restul ar trebui să meargă mai ușor.

Producerea vaccinurilor la scară atât de mare nu s-a mai întâmplat niciodată

Inițial, pentru Pfizer a durat aproximativ 110 zile pentru a produce un lot de vaccinuri ARNm pe care le-a dezvoltat pentru a combate pandemia de coronavirus, potrivit USA Today. Acum, Pfizer intenționează să reducă acest lucru la aproximativ 60 de zile pe lot în viitorul apropiat.

Nimeni nu a produs vreodată vaccinuri ARNm la această scară, așa că vă puteți imagina ce pas important este acesta”, a declarat pentru USA Today Robert Van Exan, președintele firmei de consultanță în producția de vaccinuri Immunization Policy and Knowledge Translation. „Pun pariu că în fiecare zi se confruntă cu o provocare de vaccinare și în fiecare zi o rezolvă, iar asta intră în anevoiosul process pe care îl întreprindem”.

Trecerea de la 110 zile la 60 este o îmbunătățire majoră, dar este, de asemenea, aproximativ echivalentă cu procedura atunci când vine vorba de producerea în masă a unui vaccin aprobat de FDA. Înainte de aceasta, Pfizer își fabrica vaccinurile deosebit de încet – bazându-se pe aceleași tehnici pe care oamenii de știință le folosesc pentru a face loturi mici pentru lucrări de laborator, mai degrabă decât să-și ia timp pentru a construi un proces de fabricație industrial și a iterat pe măsură ce mergea.

Tocmai am mers direct la producția comercială”, a declarat Chaz Calitri, vicepreședinte Pfizer pentru operațiuni pentru injectabile sterile, pentru USA Today. „Am făcut o mulțime de îmbunătățiri foarte simple, foarte rapid.”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS