21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVaccinare Covid: Persoanele aflate pe lista de așteptare, notificate când se eliberează locuri

Vaccinare Covid: Persoanele aflate pe lista de așteptare, notificate când se eliberează locuri

-

661.062 de persoane s-au vaccinat în România, dintre care peste 230.000 cu ambele doze, a anunțat astăzi medicul Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Dintre persoanele vaccinate în etapa a doua, 80,9% sunt persoane vulnerabile, iar 19,04% sunt persoane din categoria „esențialilor”. Una dintre noutățile campaniei de vaccinare: în platforma de programare va fi introdusă o listă de așteptare. Persoanele care se află pe lista de așteptare vor fi notificate în momentul în care se eliberează locuri în centrul de vaccinare pe care l-au selectat.

În România au ajuns până acum, de la debutul campaniei de vaccinare, 1.236.449 doze de vaccin de la cele 3 companii – Pfizer, Moderna si Astra Zeneca. Dintre acestea, 981.600 de doze au fost deja distribuite, iar 254.000 de doze se află în acest moment în stoc.

În acest moment, 529.000 de persoane sunt programate pentru prima doză de vaccin, iar 883.954 sunt programate pentru rapel.
2.489 de reacții adverse comune și minore s-au înregistrat până acum la persoanele vaccinate în țara noastră și niciun șoc anafilactic.

Una dintre noutățile campaniei de vaccinare: în platforma de programare va exista o listă de așteptare. Persoanele care se află pe lista de așteptare vor fi notificate în momentul în care se eliberează locuri în centrul de vaccinare pe care l-au ales.

România se află pe locul 3 în Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul de persoane raportat la suta de mii de locuitori cărora li s-au administrat prima doză de vaccin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – Rapid | Maximii mizează pe victoria...

Universitatea Craiova şi Rapid Bucureşti se întâlnesc sâmbătă, de...

ȘTIRI GdS