14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn copil a cheltuit 2.700 de euro jucându-se pe telefonul mamei sale

Un copil a cheltuit 2.700 de euro jucându-se pe telefonul mamei sale

Un băieţel, de 7 ani, din Germania, a cheltuit 2.753,91 de euro (3.314 dolari) pe achiziţii în aplicaţia unui joc pe care îl juca pe telefonul mamei sale, potrivit unei declaraţii a centrului de consiliere a consumatorilor din landul Saxonia Inferioară, anunţă tvr.

Mama îi dăduse copilului permisiunea de a juca jocul online, dar şi acces la un voucher cu o sumă mică de credit de cheltuit. Ea a uitat însă că avea cardul de credit ataşat contului cu care se loga în aplicaţii.

Băieţelul a continuat să joace jocul în secret, se arată în declaraţia menţionată.

Potrivit lui Kathrin Koerber, expert juridic în cadrul centrului pentru consilierea consumatorilor, legislaţia germană permite copiilor să facă achiziţii fără permisiunea părinţilor în limitele banilor de buzunar. Astfel, femeia a putut contesta factura venită pentru isprava copilului.

În urma unei scrisori trimise companiei, aceasta din urmă a renunţat la cea mare parte a facturii venite pe numele mamei, respectiv la 2.654,31 euro, a adăugat Koerber.

Ea a menţionat că, în special în timpul lockdown-ului, părinţii le-au lăsat copiilor smartphone-urile lor pentru a-i ţine ocupaţi, însă a avertizat încă o dată părinţii să îşi verifice setările înainte de a face acest lucru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS