14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNu mai cresc pensiile românilor

Nu mai cresc pensiile românilor

Pensiile nu vor mai crește până la 1 ianuarie 2022, a anunțat azi liderul PNL Ludovic Orban, la finalul ședinței Coaliției, care a urmat celei în care liberalii au fost informați de premierul Cîţu despre buget și măsurile pe care le are în vedere pentru reducerea cheltuielilor, scrie hotnews.


„Există o decizie în privința pensiillor. Pensiile vor crește de la data de 1 ianuarie 2022. La baza creșterii punctului de pensie stă formula care a existat în Legea 263, și anume: compensarea proporției de sută la sută a pierderii puterii de cumpărare ca urmare a inflației și, de asemenea, creșterea puterii de cumpărare prin creșterea punctului de pensie cu 50 la sută din creșterea salariului mediu brut pe economie”, a spus Orban.

Sistemul de a crește punctul de pensie în iulie, în septembrie a provocat „multe anomalii, discrepanțe”, a precizat liderul PNL.

Subiectul a fost discutat și săptămâna trecută, când Florin Cîțu a subliniat din nou, în interiorul partidului, că nu ia în calcul să prindă majorarea pensiilor în bugetul de stat pe 2021, contrar solicitării partenerilor de Coaliție.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS