14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIndia: 26 de morți și 170 de dispăruți după prăbuşirea unui fragment dintr-un gheţar

India: 26 de morți și 170 de dispăruți după prăbuşirea unui fragment dintr-un gheţar

-

Cel puţin 26 de persoane au fost confirmate decedate luni, iar alte 170 de persoane au fost date dispărute după prăbuşirea unui fragment dintr-un gheţar din nordul Indiei, declanşând o viitură devastatoare, relatează DPA.

Şeful poliţiei din Uttarakhand, Ashok Kumar, a declarat pentru DPA că au fost recuperate 26 de cadavre până luni seara. O sută şaptezeci şi una de persoane sunt în continuare date dispărute, a precizat el.

Majoritatea victimelor ar fi muncitori de la centrala electrică. Aproximativ 25 de persoane au fost salvate până în prezent de echipele de intervenţie, a spus Kumar.

Daune de 274 milioane de dolari

Locuitorii din satul Raini aflat în zona în care s-a prăbuşit fragmentul din gheţar au declarat că au auzit un zgomot puternic, iar torentul uriaş de apă şi resturi s-a îndreptat spre ei. „Înainte să ne putem da seama ce se întâmpla, apele tulburi ale râului au devastat peisajul”, a povestit ziarului Tribune Dharam Singh, în vârstă de 50 de ani.

Echipele de intervenţie în caz de dezastre, alături de forţe din cadrul poliţiei de frontieră indo-tibetană (ITBP) şi armatei, precum şi scafandrii de marină au fost desfăşuraţi în cadrul operaţiunilor de salvare.

Ministrul statului, Trivendra Singh Rawat, a estimat daunele la aproximativ 20 de miliarde rupii (274 milioane de dolari).

Au apărut diverse teorii cu privire la factorii care au determinat fragmentarea gheţarului, una dintre acestea amintind posibilitatea unei avalanşe produse mai sus, care s-a prăbuşit într-un lac glaciar, provocând un val de apă şi resturi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – Rapid | Maximii mizează pe victoria...

Universitatea Craiova şi Rapid Bucureşti se întâlnesc sâmbătă, de...

ȘTIRI GdS