27.3 C
Craiova
sâmbătă, 2 iulie, 2022
In curand, Gazeta de Sud, intr-un nou format! Urmareste-ne in fiecare zi si fii primul care afla noutatile!
Știri de ultima orăActualitateRegatul Unit a expulzat trei spioni chinezi care se dădeau drept jurnaliști străini

Regatul Unit a expulzat trei spioni chinezi care se dădeau drept jurnaliști străini

Regatul Unit a descoperit și expulzat fără să anunțe public trei spioni chinezi care se dădeau drept jurnaliști străini. Expulzarea a avut loc anul trecut, Evenimentul vine în contextul unei degradări recente a relațiilor dintre cele două țări în ceea ce privește probleme legate de media, scrie The Guardian.

Serviciul de informații britanic MI5 a concluzionat că cei trei indivizi lucrau pentru Ministrul Securității de Stat chinez. Aceștia erau acoperiți cu ajutorul agențiilor de presă din China la care erau angajați oficial.

Celor trei persoane li s-a cerut plecarea din țară de urgență

Surse din guvernul britanic au confirmat că celor trei persoane li s-a cerut plecarea din țară de urgență. Puține detalii au ieșit, însă, la suprafață în perioada în care a avut loc evenimentul. Marea Britanie a preferat să acționeze în liniște în acest caz pentru a evita un incident diplomatic.

Serviciile de informații britanice au avertizat constant cu privire la eforturile de spionaj ale Chinei

Serviciile de informații britanice au avertizat constant cu privire la eforturile de spionaj ale Chinei. Rezultatul tăcerii Londrei ar putea fi că de-acum va fi imposibil de stabilit la ce nivel se află cu adevărat rețeaua de spionaj chineză din Regat.

Folosirea identității de jurnalist ca acoperire este înrădăcinată în practicile de spionaj

Folosirea identității de jurnalist ca acoperire este înrădăcinată în practicile de spionaj. Este una dintre metodele preferate de Beijing pentru a obține informații de natură politică sau economică din toată lumea.

Anul trecut, serviciile de informații belgiene, în colaborare cu cele britanice, au demarat o investigație în ce privește acuzațiile aduse lui Fraser Cameron. Acesta este un afacerist britanic care a colaborat anterior cu MI6 și care ar fi vândut informații despre Uniunea Europeană unor spioni care se dădeau drept jurnaliști la Bruxelles. Cameron neagă acuzația.

MI5 se află sub presiune politică pentru a își accentua atenția spre China

De asemenea, MI5 se află sub presiune politică pentru a își accentua atenția spre China, în contextul în care unele informații arată că amenințarea terorismului islamist scade în intensitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS