14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePremierul trimite Corpul de Control la Ministerul Economiei pentru o investigație privind Măsura 3

Premierul trimite Corpul de Control la Ministerul Economiei pentru o investigație privind Măsura 3

Premierul Florin Cîțu a anunțat, astăzi, că trimte Corpul de Control la Ministerul Economiei pentru o investigație privind Măsura 3, granturi pentru IMM-uri.

„După o discuție cu ministrul Economiei, despre Măsura 3 (granturi pentru IMM-uri), am decis că este imperios să se facă o investigație de către Corpul de Control al Prim-Ministrului. Vreau să mă asigur că acești bani ajung la firmele care au cea mai mare nevoie, în funcție de criteriile obiective prestabilite. În mandatul meu, banul public este folosit eficient și transparent”, a scris Cîțu pe Facebook, potrivit HotNews.

Modul în care arată listele preliminare cu aplicanții la granturile de investiții din cadrul Măsurii 3 destinat IMM-urilor ridică mari semne de întrebare. Acest lucru a fost observat inclusiv de către cei interesați să obțină aceste finanțări cuprinse între 50.000 euro și 200.000 euro.

Există suspiciuni că a fost viciat procesul de depunere a proiectelor

Există suspiciuni că a fost viciat procesul de depunere a proiectelor și că a fost influențat modul în care arată listele. Asta în condițiile în care alte persoane în afară de administratori au avut acces la datele de pe platforma de înscriere.
HotNews.ro l-a contactat pe ministrul Economiei, Claudiu Năsui, pentru a solicita explicații. Acesta a spus că va discuta cu STS și va cere o investigație, un audit al platformei.

Într-o postare pe Facebook, vineri, ministrul Economiei, Claudiu Năsui, afirmă că Măsura 3 a schemei de ajutoare de stat de redresare a IMM-urilor din criza COVID nu își atinge scopul. Acesta a precizat că circa jumătate dintre firmele care ar prinde fonduri nerambursabile de până la 200.000 de euro finanțează imobile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS