22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNemții se bucură de o viață sexuală mai bună datorită pandemiei

Nemții se bucură de o viață sexuală mai bună datorită pandemiei

Potrivit datelor adunate de cercetători în cadrul a două studii deocamdată nepublicate, germanii au o viaţă sexuală mai bună datorită pandemiei de coronavirus, relatează vineri dpa.

În total, 72% dintre bărbaţii aflaţi într-o relaţie de cuplu, care au participat la studiul realizat de Universitatea Merseburg, au declarat că relaţia lor nu s-a înrăutăţit din cauza pandemiei. 16% au afirmat că relaţia lor s-a îmbunătăţit, potrivit Agerpres.

Doar 12% dintre bărbaţii aflaţi într-o relaţie au declarat că situaţia lor s-a înrăutăţit

Profesorul de sexologie şi educaţie sexuală Heinz-Juergen Voss, care a condus studiul, a afirmat că doar 12% dintre bărbaţii aflaţi într-o relaţie au declarat că situaţia lor s-a înrăutăţit după instituirea măsurilor de lockdown.

30% au observat o îmbunătăţire a vieţii sexuale în cuplu

În rândul femeilor chestionate, 30% au observat o îmbunătăţire a vieţii sexuale în cuplu. 58% au afirmat că situaţia este neschimbată, iar 12% au declarat că s-a înrăutăţit.

Un studiu internaţional realizat de Institutul de cercetări în domeniul sănătăţii sexuale de la Centrul Medical Universitar Hamburg-Eppendorf (UKE) a prezentat rezultate asemănătoare.

Jumătate dintre respondenţi nu au experimentat nicio schimbare în viaţa lor sexuală

„Jumătate dintre respondenţi nu au experimentat nicio schimbare în viaţa lor sexuală. În rândul jumătăţii care a observat schimbări, un număr mai mare de respondenţi au amintit schimbări pozitive”, a declarat şeful părţii germane a studiului, Johanna Schroeder.

La studiu au participat şi institute din Turcia, Croaţia, Portugalia, Suedia, Olanda, Franţa şi Cehia.

„Oamenii dorm mai mult împreună în timpul acestei perioade de lockdown”

„Practic, oamenii dorm mai mult împreună în timpul acestei perioade de lockdown”, a afirmat psihoterapeutul Wolfgang Krueger din Berlin. „Ne aşteptăm ca peste 50% dintre cupluri să aibă o experienţă sexuală mai bună”, a mai spus el.

„În perioade de criză, relaţiile romantice şi sexuale se intensifică în general”, a adăugat Krueger. „Iubirea şi sexualitatea sunt modalităţi de a obţine un sentiment de siguranţă”, a mai spus el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS