10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAleksei Navalnîi, propus la premiul Nobel pentru pace de Lech Walesa

Aleksei Navalnîi, propus la premiul Nobel pentru pace de Lech Walesa

Fostul preşedinte polonez şi laureat al premiului Nobel pentru pace, Lech Walesa, l-a nominalizat pe disidentul rus încarcerat Aleksei Navalnîi pentru acordarea acestei distincţii, a relatat ieri Gazeta Wyborcza.

Într-o scrisoare adresată Comitetului Nobel norvegian, Walesa elogiază în cazul lui Navalnîi „curajul şi eforturile îndreptate către descoperirea corupţiei, apărarea pluralismului politic şi opoziţia faţă de regimul rus tot mai autoritar”, potrivit Agerpres.

„Navalnîi luptă împotriva totalitarismului pentru ideile de democraţie“

„Navalnîi luptă împotriva totalitarismului pentru ideile de democraţie, drepturi şi libertăţi fundamentale, la fel cum am luptat şi eu cu decenii în urmă în Polonia comunistă”, a mai scris Walesa.
Fostul preşedinte polonez şi lider al sindicatului Solidaritatea Lech Walesa a primit premiul Nobel pentru pace în 1983.

O instanță din Rusia a decis marți condamnarea la închisoare a opozantului Alexei Navalnîi 

O instanță din Rusia a decis marți condamnarea la închisoare a opozantului Alexei Navalnîi pentru trei ani și jumătate în speța care a provocat proteste la nivel național și propuneri de noi sancțiuni occidentale contra Moscovei. Cele 10 luni în care Navalnîi a fost deja arestat la domiciliu, ca parte a primului proces, vor fi luate în considerare pentru acel moment, ceea ce înseamnă că va fi închis încă doi ani și opt luni.

Judecătorul a stabilit că Navalnîi a încălcat termenii controlului judiciar – ce îl obligau să se prezinte, în persoană, în fața unui ofițer de probațiune de două ori pe lună – după ce el a fost externat din spitalul Charite din Berlin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS