3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNumărul persoanelor vaccinate a depășit numărul infectărilor cu coronavirus

Numărul persoanelor vaccinate a depășit numărul infectărilor cu coronavirus

Omenirea a marcat miercuri o bornă care ar putea însemna sfârșitul pandemiei de coronavirus. Asta după ce mai multe persoane au fost vaccinate în comparație cu infectările cauzate de boală, potrivit Reuters. 

În ciuda acestei performanțe, momentul de final al pandemiei rămâne însă neclar. Asta deoarece nimeni nu știe cât va dura până când populația Pământului va fi imunizată. Mulți dintre cei vaccinați au primit doar una din cele două doze de vaccin necesare imunizării.

104,9 milioane de doze au fost administrate în țările de pe glob

Un număr total de 104,9 milioane de doze au fost administrate în țările de pe glob, în timp ce numărul total al infectărilor este de 104,1 milioane, potrivit datelor Reuters.

Cazurile de coronavirus continuă totuși să crească în 44 de țări

Cazurile de coronavirus continuă totuși să crească în 44 de țări. Numărul deceselor asociate bolii a ajuns la nivel global la cel puțin 2,26 de milioane de oameni.

Experții încearcă să mărească și ei viteza vaccinărilor

Iar pe măsură ce noile tulpini de coronavirus încep să se răspândească, experții încearcă să mărească și ei viteza vaccinărilor.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful Organizației Mondiale a Sănătății, afirmă însă că „în ciuda opțiunilor tot mai numeroase de vaccinuri, capacitatea globală de producție satisface numai o fracție din numărul necesar”.

Până miercuri, guvernele lumii au cumpărat 7,7 miliarde de doze, cu alte 5 miliarde care sunt în prezent negociate sau rezervate pentru extinderea contractelor existente.

Israelul conduce în clasamentul țărilor care a vaccinat cele mai multe persoane, cu 28%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS