5.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 noiembrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateNoua listă a țărilor din zona galbenă

Noua listă a țărilor din zona galbenă

Noua listă a țărilor din zona galbenă. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, joi, o nouă hotărâre pentru aprobarea listei ţărilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

Pe lângă actualizarea listei, a fost introdusă obligaţia ca, la intrarea în România, persoanele care sosesc din ţările/ zonele/ teritoriile cu risc epidemiologic ridicat să prezinte certificatul unui test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de data intrării în ţară. 

Decizia CNSU:

  • Art.1 – Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexa nr. 1.
  • Art.2 – (1) La intrarea în România, persoanele care sosesc din țările/zonele/teritoriile cu risc epidemiologic ridicat prevăzute la art. 1, au obligația prezentării certificatului unui test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de data intrării în țară.
  • (2) Pentru persoanele prevăzute la alin. (1), cu excepția celor sosite din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord; se aplică excepțiile de la măsurile de carantinare aprobate prin Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 36 din 21.07.2020 cu modificările și completările ulterioare.
  • (3) Pentru persoanele sosite din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord; se aplică excepțiile de la măsurile de carantinare aprobate prin hotărârile Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 1 din 03.01.2021, nr. 3 din 11.01.2021 și nr. 4 din 18.01.2021.

Tot joi, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat achiziţionarea a 1.500 de kit-uri EpiPen, folosite în tratamentul de urgenţă al reacţiilor alergice severe (anafilaxie). Achiziţia se va face pentru completarea stocurilor de urgenţă medicală cu produse necesare în campania de vaccinare împotriva COVID-19.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

SCMU Craiova – Arcada Galați 2-3 / Lică: „Trebuie...

Căpitanul formației masculine de volei SCMU Craiova, Laurențiu Lică,...

ȘTIRI GdS