10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAustralia vrea să vaccineze anti-Covid toată populația până în octombrie

Australia vrea să vaccineze anti-Covid toată populația până în octombrie

Autorităţile din domeniul sanitar din Australia au declarat joi că îşi propun să vaccineze întreaga populaţie împotriva COVID-19 până în octombrie, în contextul anunţului privind asigurarea a 150 de milioane de doze de vaccin.

Primul-ministru australian Scott Morrison a informat că Australia şi-a asigurat încă 10 milioane de doze de vaccin Pfizer/BioNTech, aprobat pentru utilizare în această ţară la sfârşitul lunii ianuarie, ducând numărul total de doze asigurate la 150 de milioane, conform dpa.

În acest număr intră:

  • 20 de milioane de doze de la Pfizer/BioNTech,
  • 53,8 milioane de doze la Oxford/AstraZeneca,
  • 51 milioane de doze de la Novavax şi 25,5 de milioane de doze prin programul COVAX, a informat ministrul Sănătăţii, Greg Hunt, într-o conferinţă de presă.

″Începem iniţial cu Pfizer la sfârşitul acestei luni şi apoi cu AstraZeneca în martie … (iar ulterior) vom creşte ritmul cu scopul de a vaccina populaţia până în octombrie”, a precizat Brendan Murphy, un înalt responsabil din domeniul sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că “toţi locuitorii Australiei” vor primi vaccinul.

Cu o populaţie de 25 de milioane de locuitori, Australia a înregistrat circa 28.500 de cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei, o rată pe cap de locuitor semnificativ mai mică decât majoritatea ţărilor dezvoltate. De asemenea, numărul deceselor provocate de COVID-19 este până în prezent de 909, fără a fi raportate decese în ianuarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS