11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVaccinul Sputnik V, autorizat în procedură de urgență în Mexic

Vaccinul Sputnik V, autorizat în procedură de urgență în Mexic

Vaccinul Sputnik V a fost autorizat în Mexic, în procedură de urgență, potrivit viceministrului mexican al sănătății, Hugo Lopez-Gatell, potrivit Reuters.

Responsabilul măsurilor de luptă anti-covid susține că acesta are o eficacitate de 91,8%, citând un studiu din revista medicală The Lancet.

Comisia Federală pentru Protecţia împotriva Riscurilor Sanitare (COFEPRIS) din Mexic a aprobat în regim de urgenţă utilizarea vaccinului rusesc împotriva COVID-19 Sputnik V, au anunţat marţi autorităţile sanitare, potrivit dpa și Agerpres.

″@COFEPRIS a acordat autorizaţia pentru utilizarea de urgenţă a vaccinului Sputnik V împotriva #COVID19. Aceasta face posibil ca vaccinul să fie importat din Rusia pentru a fi utilizat în Mexic”, a scris pe Twitter Hugo Lopez-Gatell, responsabilul guvernamental pentru strategia de luptă împotriva epidemiei.

„Vom avea un nou vaccin în arsenalul nostru, sigur şi cu o eficacitate de 91,8%”, a precizat oficialul mexican, cu referire la rezultatele unui studiu recent publicat în revista medicală The Lancet.

Cercetătorii au scris în revista The Lancet că au existat doar câteva cazuri de reacţii adverse grave la Sputnik V, dar nu le-au atribuit vaccinului. Ei au vorbit de asemenea despre rezultate intermediare.

Săptămâna trecută, Mexicul a depăşit India devenind a treia ţară ca număr de decese atribuite noului coronavirus. Potrivit cifrelor oferite marţi de Ministerul Sănătăţii, în Mexic s-au înregistrat sub 160.000 de decese.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS