3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBugetarii vor primi sporuri în funcţie de performanţă

Bugetarii vor primi sporuri în funcţie de performanţă

Dacă în acest an numărul sporurilor va fi limitat, de la anul bugetarii vor primi sporuri în funcţie de performanţă, a declarat premierul Florin Cîţu în această după-amiază.

„Am terminat acea analiză şi sunt lucruri interesante pe care românii ar trebui să le ştie şi o să le prezint. Am descoperit sporuri despre care nu ştiam că există, am descoperit situaţii în care legislaţia în vigoare nu este respectată în ceea ce priveşte suma sporurilor”, a declarat Florin Cîţu.

Acesta a dat exemplul sporurilor pentru condiţii vătămătoare, care sunt acordate în unele instituţii.

„Sunt sporurile despre care toată lumea vorbeşte: pentru condiţii vătămătoare, care de fapt înseamnă lucruri pe care noi astăzi le facem de zi cu zi. Să scrii la un calculator nu mai este o condiţie vătămătoare, este un spor în anumite instituţii. Vor dispărea aceste sporuri, este un proiect, anul acesta vom începe cu o limitare şi anul viitor vom reaşeza lucrurile”, a afirmat şeful Guvernului.

Acesta susţine că sporurile sunt „date după ureche”, „din pixul managerului”.

„Vom veni zilele următoare public, voi prezenta modificările care vor apărea, dar aşa cum am spus urmează legea salarizării unitare pe care o vom modifica în acest an şi acolo vom corecta. Şi cea mai importantă modificare este să faci legătura între performanţă şi venit.

Acest lucru nu există astăzi în legea salarizării. Sporurile sunt date după ureche, salariile la fel în mod aleatoriu. Vom întroduce criterii de performanţă şi veţi vedea că se poate face acest lucru şi putem să legăm şi sporuri de criterii de performanță. (…) Sporurile sunt bune, sunt o motivaţie, dar doar atunci când sunt legate de perfomanţă, nu când stau doar în pixul managerului”, a adăugat premierul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS