11.9 C
Craiova
sâmbătă, 16 octombrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateȘase noi cazuri de infectare cu tulpina britanică, în România

Șase noi cazuri de infectare cu tulpina britanică, în România

Șase noi cazuri de infectare cu tulpina britanică de Covid-19 au fost confirmate în România. Conform Ministerului Sănătății, este vorba despre trei bărbaţi şi trei femei, scrie hotnews.

Potrivit sursei citate, este vorba despre trei bărbaţi, din Bihor (35 de ani), Ilfov (63 de ani) şi Bucureşti (39 de ani), şi despre trei femei: două din Bucureşti (69 de ani, 47 de ani) şi una din Dâmboviţa (54 de ani). Pentru toate persoanele infectate vor fi făcute anchete epidemiologice.

Pentru aceste probe, secvenţierea genomului a fost realizată la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, a precizat Ministerul Sănătății.

Două noi cazuri la Şcoala nr. 28

Luni, două noi cazuri de infectare cu SARS-Cov-2 din Marea Britanie, linia genetică B.1.1.7, care provin din focarul deja confirmat de la Scoala nr. 28 din București, au fost confirmate de Institutul Național de Sănătate Publică și Ministerul Sănătății. Reamintim că la Şcoala 28 din Capitală este confirmat un focar de infectare cu noua tulpină de coronavirus.

Vineri, în România au fost confirmate alte zece cazuri de COVID-19 cu noua tulpină SARS-CoV-2 din Marea Britanie. Este vorba despre pacienți din București, Vâlcea și Cluj, iar specialiștii spun că există posibilitatea unei transmiteri comunitare. Secvențierile au fost făcute în laboratoarele MedLife, pe 79 de probe recoltate din mai multe orașe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Handbal / Universitatea Craiova, remiză surprinzătoare cu SCM Timișoara

Rezultat surprinzător, sâmbătă după masă, în Bănie, la partida...

ȘTIRI GdS