21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFost şofer de tir, candidat unic pentru funcţia de manager de spital

Fost şofer de tir, candidat unic pentru funcţia de manager de spital

Gabriel Dima (43 de ani), ambulanţier în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Prahova, fost şofer de tir, printre altele, este singurul candidat pentru funcţia de manager al Spitalului Municipal Câmpina (SMC), unitate suport COVID-19 din aprilie 2020, potrivit adevărul.

Actualul manager al SMC, medicul chirurg Călin Tiu, îşi încheie mandatul la finalul lunii februarie, după şapte ani la conducerea unităţii medicale. Acesta a anunţat că nu va mai candida pentru un nou mandat. Ultima zi pentru depunerea dosarelor candidaţilor care ar fi putut să participe la concursul pentru ocuparea postului de manager al spitalului din Câmpina a fost 29 ianuarie 2021.

Singurul candidat înscris este Gabriel Dima, fost viceprimar de comună, fost şofer de tir, în prezent ambulanţier în cadrul SAJ Prahova.

Acesta are studii juridice, a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Ecologice din Bucureşti în anul 2007, iar 2015 a finalizat studiile de master la Facultatea de Drept şi Administraţie Publică din cadrul Universităţii ”Spiru Haret” din Bucureşti.

A lucrat o perioadă în mediul privat, pentru ca apoi să intre în viaţa politică. A fost viceprimar al comunei prahovene Păuleşti (2014-2015), dar i-a încetat mandatul înainte de vreme prin ordin al prefectului. S-a angajat în 2018 la Serviciul de Ambulanţă Prahova, pe postul de ambulanţier, pentru ca în 2019 să urmeze şi cursurile de management şi perfecţionare în domeniul sanitar. Gabriel Dima a lucrat câteva luni şi ca şofer de tir.

”Am lucrat o periodă ca şofer de tir, da, în comunitate. Atunci, salariul de ambulanţier era foarte mic”, a declarat pentru ”Adevărul”, Gabriel Dima.

Cu un astfel de CV în spate, Gabriel Dima îndeplineşte toate condiţiile cerute de lege pentru postul de manager al unui spital municipal, în prezent unitate suport COVID-19. Conform anunţului postat pe site-ul SMC Câmpina, pentru a fi desemnat în funcţia de manager al unităţii medicale aflat în subordinea administraţiei locale, candidatul trebuie să fie absolvent de studii superioare în domeniul medical, economico-financiar sau juridic. În plus, trebuie să aibă diploma de absolvent al unor cursuri de perfecţionare în management sanitar, agreate de Ministerul Sănătăţii. Ca experienţă în domeniu, se cer doar doi ani vechime ”în posturi prevăzute cu studii universitare de lungă durată, conform legii”, potrivit anunţului de angajare publicat pe site-ul SMC.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS