23.1 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDosar penal după ce trei femei au murit de Covid într-un centru de bătrâni

Dosar penal după ce trei femei au murit de Covid într-un centru de bătrâni

Procurorii fac cercetări într-un dosar penal deschis în urma plângerilor făcute de fiicele a trei femei internate într-un centru de bătrâni din Sectorul 6 al Capitalei. Cele trei femei reclamă că mamele lor au murit în urma infectării cu Covid, deoarece angajaţii centrului nu ar fi respectat măsurile sanitare impuse în pandemie, anunţă hotnews.

Dosarul penal a fost deschis de Parchetul Judecătoriei Sectorului 6, pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

„Actul de sesizare în cauză este reprezentat de plângerea formulată de fiicele a trei persoane de sex feminin care au decedat în urma contractării infecţiei SARS COV 2, în perioada în care erau internate într-un centru rezidenţial pentru seniori aflat în Bucureşti, Sector 6. În aprecierea persoanelor care au formulat plângerea, există legătură de cauzalitate între aceste decese şi nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase de către angajaţii acestui centru rezidenţial”, arată procurorii, într-un comunicat de presă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS