9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVaticanul a redeschis muzeele sale

Vaticanul a redeschis muzeele sale

Muzeele Vaticanului, care includ faimoasa Capelă Sixtină, s-au redeschis începând de astăzi, după ce au fost închise timp de 88 de zile din cauza restricţiilor impuse ca urmare a pandemiei de COVID-19, informează AFP.

Colecţiile vor putea fi admirate de luni până sâmbătă, însă vizitatorii vor trebui să-şi rezerve biletele în avans şi li se vor aloca intervale orare pentru vizită.

Responsabilii muzeelor au profitat de această închidere – cea mai lungă de la Al Doilea Război Mondial – pentru a efectua lucrări de întreţinere şi restaurare, cum ar fi curăţarea prafului de pe frescele din secolul al XV-lea care împodobeau pereţii laterali ai Capelei Sixtine, o bijuterie a muzeelor care atrage circa şase milioane de vizitatori pe an.

Acest anunţ vine după cel al autorităţilor italiene privind o relaxare a restricţiilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19, toate regiunile ţării, cu excepţia a cinci, urmând să fie plasate de luni în categoria „galbenă”, cu risc scăzut. Aceasta va permite barurilor, restaurantelor, dar şi muzeelor, să se redeschidă în timpul zilei.

De asemenea, Colosseum-ul şi Forumul Roman vor primi din nou vizitatori începând de luni, însă ambele situri vor rămâne închise în weekend.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS