12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIncendiul de la "Balș": Vor fi reluate audierile. Au fost chemate cadre medicale şi rude ale victimelor

Incendiul de la „Balș”: Vor fi reluate audierile. Au fost chemate cadre medicale şi rude ale victimelor

La patru zile de la incendiul de la Institutul „Matei Balș“, în urma căruia au murit 7 pacienți, continuă cercetările la fața locului și audierile de martori. Au fost chemate cadre medicale şi rude ale victimelor. Două din cele patru victime ale căror trupuri au fost carbonizate nu au putut fi încă identificate.

O echipă formată din procurori, poliţişti criminalişti şi specialişti de la INSEMEX Petroşani, continuă astăzi cercetările la faţa locului. Potrivit unor surse judiciare, la Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei vor fi reluate audierile de martori. Au fost chemate cadre medicale, dar şi rude ale victimelor., potrivit HotNews.

Au mai rămas de identificat două dintre victimele incendiului

La INML au mai rămas de identificat două dintre victimele incendiului, ale căror trupuri au fost carbonizate. Anchetatorii fac şi verificări referitoare la activitatea privind serviciile de apărare contra incendiilor, de mentenanţă a instalaţiei electrice şi de pază a spitalului. Parchetul a deschis în acest caz un dosar penal in rem, pentru ucidere din culpă.

Incendiul de la „Matei Balş” a izbucnit vineri, la parterul unui pavilion

Incendiul de la „Matei Balş” a izbucnit vineri, în jurul orei 5,00, la parterul unui pavilion. Aici erau internaţi bolnavi cu COVID-19. Trei pacienţi au murit carbonizaţi şi o a patra victimă a decedat după ce manevrele de resuscitare au eşuat. La câteva ore de la stingerea incendiului, într-o baie a fost găsită o altă persoană carbonizată.

Alți doi pacienți – un bărbat de 70 de ani, care fusese transferat la Spitalul Universitar și o femeie de 67 de ani, transferată într-o secţie ATI de la Institutul Balș – au murit sâmbătă și duminică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS