5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn avion MApN va duce în Belgia un pacient cu arsuri grave

Un avion MApN va duce în Belgia un pacient cu arsuri grave

Un avion al MApN va transporta în această dimineaţă un pacient cu arsuri grave care necesită îngrijiri în Belgia. Acest lucru se întâmplă după opt zile în care bărbatul, care are arsuri pe mai mult de 50% din suprafața corpului, a stat în trei spitale din România, fără să primească îngrijirile necesare. Un avion SMURD care plecase cu el joi spre Belgia a trebuit să se întoarcă din drum după o defecțiune, scrie agerpres.

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, efectuează vineri o misiune umanitară pe ruta Otopeni – Bruxelles – Otopeni, pentru transportul, în regim de urgenţă, a unui pacient care a suferit arsuri, a informat MApN.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, echipa medicală care monitorizează pacientul pe timpul zborului este formată din specialişti din cadrul SMURD şi Ministerului Apărării Naţionale.

Misiunea a fost aprobată de ministrul Nicolae Ciucă, în urma solicitării Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Aeronava va decola din Baza 90 Transport Aerian azi, în jurul orei 9.00.

Bărbatul s-a electrocutat

Joi seară, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a informat că misiunea de transfer în Belgia cu o aeronavă SMURD planificată în cazul unui pacient cu arsuri nu a putut fi efectuată din cauza unei defecţiuni apărute la avion, bolnavul fiind transportat la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca pentru continuarea îngrijirilor medicale.

Misiunea a fost planificată iniţial pentru miercuri, dar a fost anulată din cauza condiţiilor meteo nefavorabile şi, ca atare, s-a încercat reluarea acesteia joi.

„Astăzi, 28.01.2021, începând cu ora 08,00, avionul Piper PA-42 Cheyenne III aflat în dotarea IGAv, echipat pentru misiuni SMURD, a decolat de la Bucureşti pentru transferul unui pacient cu arsuri prin electrocuţie de la Iaşi la Bruxelles, Belgia. Odată preluat pacientul de la unitatea spitalicească din Iaşi, în planul derulării misiunii de transfer era prevăzută o aterizare la Timişoara, în vederea alimentării aeronavei. După decolarea de la Timişoara, piloţii IGAv au constatat funcţionarea necorespunzătoare a instalaţiei de presurizare a cabinei avionului şi astfel misiunea de zbor a fost anulată”, a precizat DSU.

Pacientul a suferit arsuri grave după ce a fost electrocutat la Constanţa, iar ulterior a fost transportat la Iași cu elicopterul. De o săptămână aștepta să fie transferat în Belgia pentru a primi îngrijiri necesare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS