16.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateO aplicație le permite profesorilor să primească feedback anonim de la elevi

O aplicație le permite profesorilor să primească feedback anonim de la elevi

Aplicația educațională de feedback Teleskop, prin care profesorii pot primi feedback anonim de la elevii lor, a fost actualizată cu un sistem ce permite răspunsuri deschise, anunță realizatorii ei într-un comunicat de presă. Aplicația, existentă deja de doi ani în magazinele de aplicații mobile, a înregistrat până acum 1.000 de completări ale formularelor de către elevi din România și Republica Moldova, potrivit sursei citate.

Teleskop este o aplicație ce poate fi descărcată gratuit și care, potrivit realizatorilor, “vine în sprijinul profesorilor pentru a prelua rapid, simplu și în regim anonim feedback-ul elevilor, facând astfel învățarea mai relevantă. Profesorii își descarcă aplicația, elevii având nevoie de un telefon / device cu conexiune la internet, nefiind necesară logarea. Formularul se selectează și link-ul generat se trimite clasei, completarea chestionarului durând câteva secunde/minute. Răspunsurile sunt anonime iar rezultatele sunt disponibile doar profesorului care a trimis formularul, în contul propriu”.

Autorii notează că aplicația a apărut în contextul în care “deși colectarea feedback-ului elevilor este prevăzută explicit în standardele fiecărei școli, nu există indicii referitoare la preluarea și utilizarea lui efectivă și sistematică. Dimpotrivă.”

Ce e nou

  • “Echipa formată din profesori, antreprenori și programatori a dezvoltat la începutul acestui an un sistem de preluare de feedback cu răspunsuri deschise, ajungând la standardul aplicațiilor internaționale de acest fel. Procesul de construcție a formularelor presupune testare și pilotare prealabilă, acestea putând fi aplicate la orice materie.”
  • “În semestrul al doilea Teleskop va propune un kit dedicat școlilor care să le sprijine în procesele interne de măsurare și investigare atât a culturii organizaționale, cât și a stării de bine a elevilor și profesorilor”. 

Aplicația e disponibilă pe Android, iOS, dar și în platforma web teleskop.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS