14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrecia amână redeschiderea liceelor după o creştere a numărului de infecţii COVID-19

Grecia amână redeschiderea liceelor după o creştere a numărului de infecţii COVID-19

Grecia a anunţat vineri amânarea planurilor de redeschidere a tuturor liceelor luna viitoare. Asta după o nouă creştere a numărului de infecţii COVID-19. Școlile din ”zonele roşii”, considerate critice, vor continua învăţarea la distanţă, potrivit Reuters.

Atena anunţase săptămâna trecută că va permite redeschiderea liceelor pe 1 februarie pentru prima dată după mai bine de două luni. Asta în contextul în care presiunea pe sistemul public de sănătate s-a relaxat în ultima perioadă.

”Liceele din zonele roşii vor continua să organizeze cursuri la distanţă”

”Liceele din zonele roşii vor continua să organizeze cursuri la distanţă”, a declarat adjunctul ministrului Educaţiei, Zeta Makri.

Regiuni din nordul Greciei şi Attica de Vest sunt cele mai grav afectate

Regiuni din nordul Greciei şi Attica de Vest sunt cele mai grav afectate de o nouă creştere a numărului de cazuri COVID-19. Acesta s-a dublat de la începutul săptămânii.

Experţi din ministerele Protecţiei Civile şi cel al Sănătăţii vor susţine o informare de presă în cursul zilei. Aceștia vor oferi detalii suplimentare.

Grecia a implementat deja primele măsuri în vederea relaxării celui de-al doilea lockdown

Grecia a implementat deja primele măsuri în vederea relaxării celui de-al doilea lockdown. Acesta a fost impus în noiembrie, redeschizând şcolile primare şi grădiniţele, magazinele de vânzare cu amănuntul şi saloane de coafură.

Joi, autorităţile sanitare au raportat 716 noi cazuri de coronavirus şi 18 decese. Bilanţul total al infecţiilor a ajuns la 154.796 de la depistarea primului caz, în februarie anul trecut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS